top of page

תכנית יסודות משותפים أسس مشتركة היא תכנית מבית מרכז יסודות أُسس (עמותת מרכז מעשה), בשותפות עם בית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה. התכנית פועלת לביסוס תפיסה ערכית של אחריות משותפת ועיצוב מדיניות מותאמת לכלל הציבור. לשם כך תכנית יסודות משותפים أسس مشتركة מכשירה סטודנטים מאוכלוסיות מגוונות להשתלבות בשירות הציבורי ופועלת למיצוב תחום 'מדיניות רב תרבותית' כתחום מומחיות מובחן תוך דגש על מנהל ציבורי בערים מעורבות.

מי אנחנו?

למה להצטרף ליסודות משותפים أسس مشتركة

השירות הציבורי בישראל הינו בעל השפעה עצומה על חיי היום-יום של האזרחים במדינה, הן על ידי התווית המדיניות והן במימוש התקציבים הציבוריים לרווחת הפרט בכלל התחומים - בריאות, חינוך, תשתיות, תעסוקה ועוד.
אלו הבוחרים לקחת חלק בשירות הציבורי הם שמשפיעים על חיי היום-יום של כולנו.

"בכדי להבטיח שוויון והוגנות, לתת מענה מקצועי ורלוונטי לצרכי כלל האזרחים בישראל ולשמור על מחויבות ושותפות של החברה כולה תוך חיזוק האמון הציבורי, ראוי ואף חובה על שירות המדינה לשקף את הקולות של כלל האזרחים בחברה הישראלית"   מתוך דו"ח גיוון וייצוג בשירות המדינה

רציונל

היות ובישראל קיימים מסלולי חיים שלעתים רבות מפרידים בין האוכלוסיות השונות, שבאים לידי ביטוי ביישובים, מסגרות חינוך פורמליות ובלתי פורמליות, בשירות האזרחי/בטחוני ועוד. קמפוסים אקדמיים הם נקודת המפגש הראשונה לרבים מהצעירים משתי האוכלוסיות. בקמפוסים השונים ובפרט באוניברסיטת חיפה, קיים מגוון אנושי רחב, למפגש הזה בין האוכלוסיות קיים פוטנציאל תרומה משמעותי למרחב החברתי-ציבורי. על מנת לממש אותו, אנו מציעים פלטפורמה משותפת לחברה היהודית והערבית, המאפשרת את המפגש, החיבור האישי והשיח לצד מתן כלים מקצועיים, ביסוס תפיסה ערכית של אחריות משותפת ועיצוב מדיניות של טוב משותף.

מבנה התכנית

הכשרה אקדמית - קורס אקדמי שנתי בנושא דמוקרטיה, זהות וניהול מציאות רב-תרבותית בישראל ובעולם, הכולל הנחיה למחקר יישומי וכתיבת נייר מדיניות (בהיקף 8 נקודות זכות) - בקורס נעסוק בזהות, וסוגי זהויות (לאומיות, גזע, דת, שפה וכו'), על סוגי פוליטיקה של ריבוי זהויות, מודלים שונים ופתרונות שהוצעו בספרות והוצעו בעולם למציאות של חברות מגוונות ולבסוף נעסוק במקרה הישראלי בדגש על המרחבים אותם נחקור. הקורס יהווה את הבסיס התיאורטי למחקר היישומי.

 

הכשרה חוץ אקדמית - ההכשרה כוללת היכרות מעמיקה עם המערכת הציבורית, מפגש עם משרתי ציבור, מתן כלים לקידום מדיניות, היכרות עם אפיקי ההשפעה השונים, סיורים ברשויות מקומיות ומשרדי ממשלה ועוד

מחקר יישומי וכתיבת נייר מדיניות - במהלך השנה הקבוצה תצא למחקר יישומי בנושא חיים משותפים. לאורך המחקר הקבוצה תגבש נייר מדיניות שיסייע למקבלי ההחלטות. נייר המדיניות יוצג בסיום התכנית ב 'כנס חיים משותפים' שיאורגן על ידי הקבוצה וצוות התכנית.

קבוצת עמיתים - אנו שמים דגש בתכנית על קבוצה הטרוגנית המכילה מגוון רחב של זהויות – מגדריות, דתיות, שפתיות, לאומיות וכן הלאה. הזהות והתרבות ממנה המשתתפים והמשתתפות מגיעים.ות ועליה הם.ן התחנכו היא נכס עבור הקבוצה וחלק בלתי נפרד מהעשייה של כל אחד ואחת. דרך הקבוצה יילמדו התרבויות והזהויות השונות ונברר יחד את 'הטוב המשותף'.

ליווי אישי - הליווי האישי ייתן מענה מותאם לכל אחד.ת מהמשתתפים.ות בתחומים אישיים ומקצועיים ולקדם אותם להשתלבות באפיקי התעסוקה של התכנית. הליווי מסייע בתהליך עיצוב זהות משרת.ת הציבור, הקניית מיומנויות להשתלבות במגזר משרתי הציבור ומעטפת בביצוע התפקיד למיקסום ההשפעה לאור הערכים המובילים בתכנית ושרידות מקצועית מקסימלית.

מצגת  יסודות משותפים أسس مشتركة.jpg
יומן.png

שנת הלימודים תשפ"ד 2023-2024

ימי חמישי 12:00-16:00

איפה ומתי?

מיקום.png

אוניברסיטת חיפה

הרשמה

ההרשמה נפתחה! 

דרכי התקשרות:

מייל: yarinrozen1@gmail.com

נייד: 054-2174642

  • סטודנטים באוניברסיטת חיפה

  • מילוי טופס הרשמה ומעבר של ראיון אישי (מספר המקומות מוגבל)

  • מחויבות לתהליך (4 שעות שבועיות + ימי עיון)

  • בשלות לשיח רב תרבותי

  • מחויבות לקידום חיים משותפים ורב-תרבותיות

  • רקע בעשייה חברתית - יתרון

קריטריונים

bottom of page